Bio Energy Base (vroeger Gentse Warmte Centrale) is een biomassacentrale in de Gentse kanaalzone. De centrale, ontworpen volgens de meest veeleisende milieunormen, heeft een capaciteit van 20MW elektriciteit of het equivalent stroomverbruik van 40.000 gezinnen. De centrale wordt gevoed door afvalhout van containerparken.
De levensduur van de centrale is minstens 25 jaar door het inzetten van de nieuwste technologie met hoge rendementen. De Gentse Warmte Centrale zal tot 88.500 ton CO2 per jaar besparen ten opzichte van een klassieke gascentrale.

Meer weten? Lees verder op de webpagina van initiatiefnemer BEE.

 

 

De Genste Warmte Centrale
Groene stroom voor 40.000 gezinnen
capaciteit van 20MW elektriciteit
tot 50 MW warmte en stoom

Momenteel kan je niet intekenen op aandelen bij Zonneberg voor het project van de afvalhoutcentrale 'Bio Energy Base'. 

 


 

 

 

Initiatiefnemer van het Project De Gentse Warmtecentrale: BEE

beeInitiatiefnemer van het project ‘Gentse Warmtecentrale’ is BEE, voluit Belgian Eco Energy. Bij BEE, opgericht in 2010, ligt de focus op hernieuwbare energie: zon, wind en groene warmte. BEE ontwikkelt, investeert, bouwt en baat hernieuwbare energie-installaties uit en levert de opgewekte groene energie aan bedrijven. Met hoofdzetel in Mechelen en productie in Vlaanderen en Wallonië bedient het momenteel al meer dan 2500 klanten. - Meer info: www.bee.eu